Interkerkelijke Gemeente Guardamar del Segura "De Hoeksteen"

voor Nederlandstaligen aan de Costa Blanca

Persberichten

Op deze pagina vindt u de persberichten die door de IGGDS "De Hoeksteen" zijn verzonden. Het meest recente persbericht staat bovenaan gevolgd door de daarop volgende. 

Persbericht Meezingavond 24 mei 2018 - Thema: Johan de Heer

Zing mee met Johan de Heer

Op donderdag 24 mei 2018 verzorgt de Interkerkelijke Gemeente Guardamar del Segura “De Hoeksteen” een meezingavond. Centraal zullen deze avond de liederen staan uit de aloude bundel van Johan de Heer, die door hem in het begin van de 20e eeuw werd uitgegeven. Tussen de liederen door zal de predikant Henk Fonteyn het nodige vertellen over deze man die de Heer heette en de Heer diende. Daarin zal veel over het leven, werk, gedachtegoed en muziek van Johan de Heer aan de orde komen. Ds. Fonteyn heeft het boekje “Werken zolang het dag is” gepubliceerd, over het dynamische leven van deze Maranatha-prediker. Johan of Johannes de Heer (1866-1961) had aanvankelijk een muziekzaak in Rotterdam en was gespecialiseerd in de verkoop van orgels. Later werd hij rondtrekkend evangelist en publicist. Met name in Gereformeerde gezinnen werd zijn muziekbundel veelvuldig gebruikt. De wat lichtere liederen vormden een welkome afwisseling naast de wat zwaardere psalmen en gezangen, die in de erediensten werden gebruikt.

Waar? Kerkzaal De Hoeksteen, Residencial BellaMare, Calle Austria 11 te Guardamar del Segura - Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

De Interkerkelijke Gemeente “De Hoeksteen”. biedt een geestelijk thuis aan alle Nederlandstaligen, die al dan niet tijdelijk aan de Costa Blanca verblijven. Meer informatie is te vinden op de website www.iggds.nl of bel met de dienstdoende predikant ds. Henk Fonteyn - tel. (00 34) 865770841.

238 woorden - Persbericht opgesteld door Paul van der Laan d.d. 10-5-2018 

 


UA-118123266-1