Interkerkelijke Gemeente Guardamar del Segura "De Hoeksteen"

voor Nederlandstaligen aan de Costa Blanca

Kerkzaal Locatie

Residencial BellaMare
Calle Austria 11
Urbanisatie Campomar
Guardamar del SeguraWie zijn wij?  

Een geloofsgemeenschap waarbij christenen uit verschillende kerkelijke tradities hun verbondenheid met het leven en werk van Jezus Christus vieren en beleven   

Kerkdiensten

Elke zondag aanvang 11:00 uur
Wat willen wij?

Een geestelijk thuis bieden aan alle Nederlandstaligen, die voor kortere of langere tijd verblijven in het zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca . Voor allen willen wij door onze activiteiten tot zegen zijn.


Laatste Editie Nieuwsbrief

Nieuwsbrief februari 2019
Wat doen wij?

* Wekelijkse eredienst
* Inspiratiebijeenkomsten
* Cantorij
* Meezing– en leeravonden
* Excursies
* Pastoraat
* Diaconaat

  

Het aanmeldingsformulier om lid te worden van onze kerk kan nu ook online worden ingediend of per e-mail worden verstuurd. Voor het vernieuwde aanmeldingsformulier: klik hier

BIJZONDERE ACTIVITEITEN

Guardamar del Segura, donderdag 7 maart 2019 - aanvang 19:00 uur

Verhalenavond met Otto de Bruijne 

Op donderdag 7 maart a.s. vertelt Otto de Bruijne spannende en ontroerende verhalen van Belcampo en Martin Buber en anderen. Wat maakte ingenieur Oosterhuis mee in de onherbergzame binnenlanden van Noord India? Waarom kwam hij terug naar Nederland? Waarom wilde hij weer terug naar India? En wat zocht een jonge joodse  Talmudstudent in zijn leraar? Mistte hij het leven toen hij naar kennis zocht? Zoek mee! Het wordt een mooie avond.

Otto de Bruijne (1949), was TV-presentator onder meer van de reisprogramma’s ”Otto in Afrika” en “Otto op Zoek”, heeft in Nederland en Afrika gewerkt, en is bekend als spreker, verhalenverteller en beeldend kunstenaar. Otto overwintert met zijn vrouw Renée aan de Costa Blanca. De avond begint om 19.00 uur, koffie, thee enz. in de pauze, een wijntje achteraf. Plaats: Interkerkelijke Gemeente “De Hoeksteen”  in het gebouw Residencia Bella Mare aan de Calle Austria 11 in Guardamar del Segura. Toegang is gratis.

Guardamar del Segura, donderdag 28 maart 2018 en 4 april 2019 - aanvang 19:30 uur

De zeggingskracht van de Matthäus Passion
Twee informatie- en luisteravonden over het bekendste oratorium van J.S. Bach
  

Op donderdag 28 maart en donderdag 4 april a.s. organiseert  de Interkerkelijke Gemeente “De Hoeksteen” twee informatie- en luisteravonden over de bekende Matthäus-Passion of Matteüspassie  van de componist Johann Sebastian Bach. Dit oratorium is in Nederland erg geliefd en wordt in de aanloop naar Pasen op vele plaatsen uitgevoerd. De Matthäus-Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus Christus zoals dat in het Evangelie volgens Matteüs wordt verteld.  

Bram de Smidt en Paul van der Laan zullen tijdens deze twee avonden dieper ingaan op de achtergronden en inhoud van deze bekende compositie. Doel is om nog intenser te genieten van de muziek en geraakt te worden door het verhaal welke in recitatieven, aria’s, koralen en koorzang wordt bezongen. Uiteraard zal er tijd worden genomen om gezamenlijk naar bepaalde gedeelten te luisteren, waarna de inhoud nader wordt toegelicht en uitgediept.

Bram de Smidt heeft vele jaren als tenor meegezongen in het Bachkoor Holland. Dit koor verzorgt jaarlijks de uitvoeringen van de Matthäus Passion in de Grote Kerk in Naarden, welke onder meer door leden van het kabinet worden bijgewoond. Bram de Smidt speelt orgel en is de huidige cantor van de Nederlandse Kerk in Guardamar del Segura. Prof.Dr. Paul van der Laan is kerkhistoricus. Van 2000 tot 2012 was hij hoogleraar kerkgeschiedenis en theologie aan Southeastern Universiteit in Lakeland, Florida in de Verenigde Staten. De muzikale en historische kennis van beide presentatoren staan garant voor een verdiepende ervaring voor allen die meer willen weten over dit vermaarde passieoratorium.

De avonden beginnen om 19.30 uur. In de pauze is er koffie, thee enz.. Plaats:  in de tuinzaal van het gebouw Residencia Bella Mare aan de Calle Austria 11 in Guardamar del Segura. Toegang is gratis.


KERK ZIJN WE SAMEN -   22 april 2018

19717


UA-118123266-1